به بهانه سی امین سالروز ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی سلام الله

تهدیدات نرم (فرهنگی ،اجتماعی و سیاسی) فرا روی نظام اسلامی

۱۳ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۱:۰۹ کد : ۷۰۱۰ اخبار
تعداد بازدید:۱۱۲۲۹
تهدیدات نرم (فرهنگی ،اجتماعی و سیاسی) فرا روی نظام اسلامی

تهدیدات نرم (فرهنگی، اجتماعی و سیاسی) فرا روی نظام اسلامی

 

۱- نظام اسلامی:

نظام اسلامی ایران پدیده شگرف در عصر حاضر و ثمره انقلاب و قیام عاشورای سال ۶۱ هجری است. انقلابی برخاسته از شعور نبوی و شور حسینی (ع) که می رود تا متصل به قیام مهدی (عج) شود.

انقلاب ما، حیثیت ماست. انقلاب ما، زندگی ماست و زندگی‌مان، تداوم آگاهی و خداخواهی‌مان، انقلاب ما از جنس عاشورا است.

انقلاب ما از دل عاشورا وعشق به حسین (ع) سربر آورده است.

همانگونه که عاشورا و نهضت امام حسین (ع) همیشگی، ماندگار، ریشه‌دار و توسعه یابنده است؛ برای تقویت و تداوم انقلاب اسلامی نیز باید تحلیل و تدبیر حسینی و عاشورایی داشت.

امروز، ماموریت بزرگ انقلاب اسلامی همچنان تاکید بر معنویت و تکیه بر ارزش‌های انقلاب اسلامی و اندیشه‌های گهربار امام راحل و رهنمودهای حکیمانه رهبری است. اگر ارزش‌های انقلاب اسلامی را از دست بدهیم بی‌تردید استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی، را از دست خواهیم داد. تحقق کامل اهداف انقلاب نیازمند کار و تلاش بی‌وقفه و همگانی چندین نسل متوالی است و جوانان مومن و صالح در این راه تکلیف سنگین‌تری بر عهده دارند. انقلاب اسلامی باید همیشه تازه و با طراوت باشد که در سال های اول انقلاب بود، همانطور که عاشورا، برای ما همیشه چنین است. عاشورا برای ما، عبوری آگاهانه وحساب شده از "زنده‌مانی" به "زندگانی"ا‌ست و ما، در این جهان بحران‌زده - قطعاً و ضرورتاً، به بازنگری، بازخوانی، بازنگاری، بازتعریف و باز تصویر رخدادهای ارزشی، انسانی و جهانی "عاشورا" و "فرهنگ عاشورا"‌نیازمندیم.

۲- قدرت نرم:

قدرت به معنای توان تحمیل اراده خود بر دیگری و یا تحت تاثیر قرار دادن دیگران است و از سه راه سخت، نیمه سخت و نرم انجام می شود.
دراستعمار فرا نوین به جای اینکه
قدرت های سلطه جو از دولت‌های کودتایی برای اعمال نفوذ خود استفاده کنند، از طریق تصرف قلب و ذهن افراد جامعه، منافع خود را دنبال می کنند. منظور از قدرت نرم این است که با تلاش سازمان یافته در ارزش ها، علائق، سلایق، اولویت هاو مفاهیم مورد نظر جامعه هدف، دستکاری و جابجایی صورت داده و در نهایت قلب و ذهن مردم آن جامعه را تسخیر کنند.

۳- تهدید نرم

جنگ نرم منازعه ای است در سطح استراتژیک در حوزه فرهنگ که تعلیم و تربیت (آموزش و پرورش)، آموزش عالی، کارکردهای رسانه ای، ورزش و … را در بر می گیرد، تا به باورها و عقاید که سازنده مدل زندگی هستند شکل دهد. جنگ نیمه سخت (و نرم) منازعه ای است در سطح استراتژیک در حوزه سیاست و اقتصاد که محاصره ی اقتصادی و سیاسی را در بر می گیرد و با این روش سعی در تحمیل اراده بر حریف دارد.

در جنگ نرم سعی نمی شود به شیوه سخت و نیمه سخت بر حریف تحمیل اراده صورت گیرد. بلکه سعی می گردد که اراده کاملاً آ رام و آهسته از طریق باورسازی تحمیل گردد. تفاوت جنگ نرم و سرد در این است که در جنگ سرد ممکن است جسم افرادی به اسارت دشمن دراید یا سرزمین آنها اشغال گردد اما آن افراد هرگز انقیاد و تحت سیطره بودن از طرف دشمن را نپذیرند و همیشه برای بازپس گیری سرزمین خود تلاش کنند.

 

شیوه ها و اهداف تهدیدات نرم علیه نظام اسلامی:

الف) عملیات رسانه ای:

ایالات متحده امریکا با ۶% جمعیت کل جهان، ۷۵ درصد تبلیغات دنیا را در اختیار دارد. این کشور هر ساله بیش از ۴۰۰ میلیون دلار برای استخدام ۸ هزار کارمند می‌پردازد تا برای تحقق سیاست‌های ایالات متحده تبلیغ کنند، حاصل کار، هر سال بیش از ۹۰ فیلم، ۱۲ مجله به ۲۲ زبان و ۸۰۰ ساعت برنامه‌های صدای امریکا به ۳۷ زبان برای حدود ۷۵ میلیون شنونده است.

هدف از دیپلماسی رسانه‌ای در عملیات روانی:

ایجاد تنفر و دشمنی نسبت به حاکمیت کشور هدف، اعمال فشار سیاسی، فرهنگی و نظامی کشورهای دیگر علیه کشور هدف، ایجاد رغبت و علاقه در شهروندان کشور هدف نسبت به کشور مهاجم و مشروعیت‌بخشی و توجیه اعمال کارگزاران جنگی است.

عملیات رسانه ای آمریکا تلاش کرده است تا به مخاطبان خود القا کند که:

۱- جمهوری اسلامی ایران فاقد مشروعیت مردمی است و این حکومت اساساً در پی برآوردن امیال و خواسته های مردم خویش نیست!
۲- مسئولان ایرانی فاقد مهارت و توانایی کافی برای اداره کشورند، آنان در اداره کشور از روش هایی بهره می برند که فاقد کارآیی و اثربخشی اند!
۳- مسئولان کشوری بیش از آنکه در پی تحقق خواسته های مردم و گشودن گره از مشکلات مردم باشند، درگیر تنش، چالش و کشمکش با یکدیگرند! به تعبیر رادیو فردا «هر گروه از مسئولان حکومت اسلامی می کوشد تا به هر قیمتی خود را در قدرت نگه دارد، به همین خاطر آنان گاهی آنچنان با یکدیگر در چالش اند که مردم را فراموش می کنند.» بیشترین حجم عملیات روانی رادیویی آمریکا علیه ایران به موضوع حقوق و آزادی های مردمی مربوط است. به گونه ای که از بین پنجاه موضوع، ۱۵ موضوع به این مؤلفه اختصاص یافته است.

فراوانی تکرار موضوعات مربوط به مؤلفه آزادی های مردمی:
۱- نقض حقوق بشر
۲- زندانیان سیاسی
۳- نقض حقوق اقلیت ها
۴- نبود آزادی بیان
۵- سرکوب آزادی خواهان
۶- محدود ساختن مطبوعات
۷- نارسایی قانون اساسی
۸- خشونت طلبی
۹- سرکوب اهل هنر
۱۰- روشنفکر ستیزی
۱۱- حجم زیاد زندانیان
۱۲- سرویس های مختلف اطلاعاتی
۱۳- فیلترینگ
۱۴- محدودیت اساتید
۱۵- انتخابات غیر دمکراتیک

 

ب) عملیات روانی:

دستگاه عملیات روانی آمریکا در عملیات رادیویی خود علیه ایران از میان موضوعات، از سه موضوع زیر بیش از بقیه استفاده کرده است. ۱- مردمی نبودن حکومت ۲- بی کفایتی مسئولان کشور ۳- جنگ قدرت بین مسئولان کشور.


اهداف استراتژیک روانی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران عبارتند از:
۱- ارائه چهره مخوف از اسلام و جمهوری اسلامی در نزد افکار عمومی جهان بخصوص غرب
(اسلام هراسی)
۲- ترسیم ایران به عنوان محور شرارت در منطقه و جهان
۳- ناکارآمدی دین در اداره جامعه و چالش مشروعیت
۴- ارائه تصویر آرمانی از ارزش های آمریکایی و لیبرال دموکراسی آمریکا
۵- تلقین به بروز اجماع جهانی علیه ایران

 

بررسی برنامه های دو شبکه رادیو فارسی آمریکا، (رادیو صدای آمریکا و رادیو فردا) نشان می دهدکه آمریکا در عملیات روانی خود علیه ایران، به لحاظ موضوع، عوامل و روش متنوع و متکثر است. از جمله آنها:

۱- جنگ قدرت بین مسئولان کشور
۲-پ نهان کاری مسئولان کشور
۳- بی کفایتی مسئولان کشور
۴- تبعیض جنسی در ایران
۵- تمامیت خواهی حکومت
۶- آموزش و پرورش ناکارآمد
۷- گروه های فشار
۸- نهادهای نظامی
۹- نهادهای انتصابی
۱۰- مردمی نبودن حکومت
۱۱- القای ناکارآمدی نظام اسلامی
۱۲- تقویت روحیه گروههای اپوزیسیون
۱۳- ایجاد نگرش منفی در مردم نسبت به نظام
۱۴- تضعیف ارزش ها و هنجارهای دینی
۱۵- ایجاد نگرش منفی در مردم نسبت به مسئولان نظام
۱۶- القای یأس و ناامیدی در مردم
۱۷- تهییج اقوام علیه نظام
۱۸- تهییج اقلیت ها علیه نظام
۱۹- ترغیب مردم به انجام کنش های اعتراض آمیز
۲۰- تضعیف روحیه نیروهای حامی نظام
۲۱- ایجاد اختلاف بین نظامیان
۲۲- تشدید اختلاف گروههای درون نظام
۲۳- ترغیب مردم به عدم مشارکت سیاسی
۲۴- ایجاد نگرش منفی در مردم نسبت به روحانیت

 

نتیجه گیری:

تمامی رفتارهای اجتماعی به نوعی نیازمند فرهنگ سازی است. بنابراین لازمه تاثیر گذاری فرهنگی تولید ادبیات مشترک در مدیریت فرهنگی است.(نگرش مشترک، دانش مشترک که منجر به رفتار مشترک بشود.)

اولویت های فرهنگی نظام اسلامی در مقابله با تهدید نرم دشمن

اول: - اولین عنصر ضروری جهت تمدن سازی شناخت می‌باشد. (شناخت از خود، از جامعه خود و از نیازهای خود) براین اساس قدرت نرم نظام اسلامی همانا ظلم ستیزی، استکبار ستیزی وسلطه ستیزی و دفاع از مستضعفین است.

همانگونه که اولین و مهمترین تهدید نظام اسلامی، تهدید عقیدتی و فکری است. (ایجاد نفرت عمومی نسبت به دین و ارزش های اسلامی و آرمانهای انقلاب اسلامی). لزوم بازگشت به آرمان های و ارزش های اولیه انقلاب مثل ارزش بودن ساده زیستی و...

دوم: - دومین عنصر جهت تمدن سازی، نظم می‌باشد. نیازها بسیار زیاد و امکانات محدود است، برقرار نمودن یک رابطه منطقی و متعادل میان امکانات و نیازها، در مقوله نظم جای می‌گیرد. نظم، تنها در رابطه کارها با زمان مطرح نیست، استفاده بهینه و صرفه‌جویی در امکانات نیز تحت مقوله نظم قرار دارد. نظم حالتی است که باعث می‌شود امکانات به بهترین شکل مورد استفاده قرار گیرد و کارآمدی افزایش یابد. در جامعه‌ای که دچار بحران هویت است، نظم امری تحمیلی و دست و پاگیر تلقی می‌شود. (تناسب بین نیازها، امکانات، و رشد و توسعه و رفاه و خدمات)

از آنجا که اهداف نظام اسلامی، اهداف فرهنگی است. بنابراین باید نظام فرهنگی بر نظام های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تاثیر گذار باشد و کارکردهای سایر نظام ها با کارکرد نظام فرهنگی سازگار و آن را تقویت نماید.

سوم: - عنصر سوم شایسته سالاری است. شایسته کسی است که در راستای اهداف جامعه کارآمدی بیشتری دارد.

از اهداف جنگ نرم دشمن نفوذ در نخبگان است. نفوذ در نخبگان به سه روش تشویق، تطمیع، تاثیر و تهدید

چهارم: چهارمین عنصر مورد نیاز برای تمدن سازی اعتماد به نفس و باور داشتن خود و توانا دانستن خویش است. اگر در جامعه‌ای این تلقی وجود داشته باشد که ما نمی‌توانیم مستقلاً نیازهای خود را تامین کنیم، آن جامعه موفق به تمدن سازی نمی‌شود. لزوم تاکید بر دو هویت اسلامی و ایرانی، (قله فرهنگی جامعه ما دو راس دارد. ایران و اسلام)

پنجم: یکی از اهداف دشمن تزریق دمکراسی هدایت شده ودین هدایت شده با استفاده از دیپلماسی هوشمند است: منظور از دیپلماسی هوشمند، عبارت است از شیوه مدیریت و بکارگیری ابزارهای مختلف قدرت و ظرفیت های موجود برای پیشبرد اهداف دشمن و اضافه کردن قدرت نرم از طریق دیپلماسی فعال و استفاده از تمام ابزارها به صورت همزمان (ایجاد اغتشاش از درون، گسترش اغتشاشات از نظر زمان و سرزمین… در جامعه اسلامی است.

 

ششم: حفظ امنیت: اولویت اول مقوله ((امنیت)) است. اولین هدف دشمن از نظر اجتماعی ناامن و بحرانی نشان دادن جامعه اسلامی در درون و صحنه بین المللی است. بنابراین وظیفه همگان حفظ آرامش و کمک به امنیت پایدار است.

هفتم: تاکید بر نقش خانواده و نهادهای تربیت در مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی و تعمیق تربیت بر اساس آموزه های دینی و اقناع درونی

هشتم: ارتقاء کارآمدی نظام: مقابله ریشه ای و فوری با معضلات اجتماعی مثل (فقر، فساد، اعتیاد، بیکاری، طلاق و انحرافات جنسی و اخلاقی)

 

http://imam-blog.blogfa.com/post/308

 

آخرین ویرایش۱۳ خرداد ۱۳۹۸

نظر شما :