الزامات گرهگشایی با کار جهادی
مسئولان کشور باید واقعبین بوده و با تمام وجود، مشکلات موجود در جامعه را ببینند و برای آن چارهای بیندیشند. مشکلات اقتصادی و تنگناهای معیشتی برای بخش قابل توجهی از مردم، مشکلات جدی و بعضاً با پیامدهای ناگوار است. البته در وضعیت کنونی، همه مسئولان کشور، همه نخبگان و جریانهای فکری سیاسی، به وجود این مشکلات پی برده، آن را حس کرده و بر ضرورت حل آن به نوعی به اجماع رسیدهاند؛ زیرا مشکلات کنونی در حوزه مسائل اقتصادی و معیشتی مردم، بسیار فراتر از آن است که به چشم نیاید و در محاسبات و تحلیلهای مسئولان، نخبگان، جریانهای سیاسی و تودههای مردم نادیده انگاشته شود. بنابراین در وضعیت کنونی، اولویت تمرکز بر روی مسائل اقتصادی و تلاش برای حل مشکلات این حوزه است. با پذیرش این وضعیت نامناسب و قبول اولویت داشتن اقدام در این عرصه برای حرکت به سمت یک وضعیت قابل قبول، پرسش اصلی این است که چگونه میتوان این وضعیت را تغییر داد؟ با رویکرد برجامگرا و پذیرش CFT و هموار کردن مسیر برای سرازیر شدن سرمایه شرکتهای غربی به داخل کشور یا رویکردی دیگر؟ فراموش نکنیم در سال ۱۳۹۲ و در آستانه انتخابات ریاستجمهوری، این نگاه رخ نمود که برای حل مشکلات اقتصادی کشور، باید از طریق مذاکره با آمریکا به منزله کدخدای جهان، مسیر ورود سرمایههای غربی و شرکتهای اروپایی به کشور را هموار کرد. با صراحت هر چه تمام گفته شد، اگر سرمایهگذاران اروپایی و آمریکایی به ایران بیایند، رشد اقتصادی هشت درصدی را تجربه خواهیم کرد و در پرتو چنین رشدی، کشور از رکود خارج شده، تولید رونق گرفته، جوانان بیکار صاحب شغل و درآمد شده و رفاه مردم به صورت عزتمندانه تأمین میشود! از آن زمان تاکنون بیش از پنج سال میگذرد و در این سالها، عدهای در انتظار معجزه برجام بوده و برای ورود سرمایهگذاران اروپایی با هدف گرهگشایی از مشکلات کشور لحظهشماری کردند؛ اما افزایش مشکلات اقتصادی در وضعیت کنونی در مقایسه با اوضاع اقتصادی کشور در سال ۱۳۹۲، خط و نشان کشیدن آمریکا برای اعمال تحریمها و فشارهای بیشتر و اما و اگرهای اروپاییها برای کمک به ایران، بطلان رویکرد برجامگرا را رقم زده و طرفدارانش را گریزی از پذیرش این بطلان نیست.
رویکرد دیگر چیست؟ تجربه چهل سال گذشته نشان میدهد، کارهای بسیار بزرگ و در ظاهر ناشدنی، در پرتو کار جهادی تحقق مییابد و به بار مینشیند. تبدیل جنگ تحمیلی به دفاع مقدس هشت ساله، نمونه بارز و برجسته یک کار جهادی است. قرار گرفتن جمهوری اسلامی در موقعیت برخورداری از قدرت بازدارندگی نظامی در برابر هر نوع و هر سطح از تهدیدات با ماهیت نظامی، با کار جهادی حاصل شد. ورود و عضویت ایران در باشگاه هستهای جهان به دلیل دستیابی جمهوری اسلامی به دانش هستهای و فناوری چرخه ایران به باشگاه فضایی در جهان به دلیل دستیابی به دانش و فناوری غلبه بر داعش و جمع کردن بساط خلافت ادعایی در منطقه، به جز با کار جهادی ممکن نبود. در کنار فهرست مورد اشاره از موفقیتها، دهها و شاید صدها مورد دیگر را میتوان مثال زد که با کار جهادی طی چهل سال گذشته به ثمر نشسته است.
اکنون که کشور با معضلات اقتصادی مواجه شده و زندگی مردم تحت فشار قرار دارد، تنها راه برای گرهگشایی از مشکلات کشور و مردم، کار جهادی است. البته کار جهادی الزامات خود را دارد. داشتن تفکر، اندیشه و روحیه جهادی، از الزامات قطعی کار جهادی است.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بارها به این رویکرد تأکید داشته و بر همین اساس، در دیدار دو ساعت و نیمه سران قوا با معظمله در موضوع مسائل اقتصادی کشور میفرمایند: «حل مشکلات جاری اقتصاد کشور و تأمین نیازهای عمومی مردم، نیازمند کار جهادی و تلاش فوقالعاده است.»
از دیگر الزامات توفیق در کار جهادی، نوع نگاه به صحنه کشور، منابع، ظرفیتها و قابلیتها است. این الزامات راهبردی را رهبر معظم انقلاب در همین دیدار به این صورت تأیید میکنند: «هیچ بنبست و مشکل غیر قابل حلی در کشور وجود ندارد و ما به فضل الهی و با عزم و اراده مردم و مسئولان و با استفاده از ظرفیت بیبدیل جوانان و نخبگان توانمند ایران عزیز و با فعال کردن ظرفیتها و منابع ممتاز کشور، یقیناً بر مشکلات درونی و تحمیلی فائق خواهیم آمد.
دکتر یدالله جوانی
نظر شما :