▼حرف روزشنبه ۲ اسفند یادآوری یک دانش و صنعت مهم

۰۲ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۱:۱۱ کد : ۱۴۲۹۵ اخبار
تعداد بازدید:۲۸۷
روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه هفته‌ای که گذشت، فرصتی برای آشنایی بیشتر با توانمندی‌های صنعت هسته­ای کشور به دست آمد. آنچه که در این زمینه به طور خلاصه قابل بیان است، توجه به این نکته است که به برکت خودباوری و اعتمادبه‌نفس برآمده از انقلاب اسلامی که در دانشمندان و متخصصین ایرانی پدید آمده و حمایت­های ویژه و تاریخی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، دانش و فنّاوری هسته­ای در کشور کاملاً بومی شده و کشورمان در تراز چند کشور برتر جهانی در زمینه هسته‌ای در حال پیشرفت است.
نکات تحلیلی:
۱- امروز متأثر از مسائل سیاسی در طی سال‌های گذشته و وضع تحریم­ها و درنهایت عملیات روانی دشمنان، اهمیت و راهبردی بودن انرژی اتمی، آن­گونه که انتظار می­رود برای عموم جامعه چندان روشن و دقیق بیان نشده است. مع‌الأسف تحت تأثیر القائات رسانه­ای دشمنان ملت ایران، حتی برخی این صنعت را مانع پیشرفت اقتصادی کشور می‌دانند!
۲-قرار دادن نظام سیاسی و مردم در دوراهی‌ها و دوگانه­ها مدتی است به یک تاکتیک سیاسی تبدیل شده که بر اساس آن صنعت و دانش هسته‌ای کشور و در حقیقت منافع ملی دچار مخاطره شده است. مثلاً دوگانه هسته­ای و اقتصاد که تحت عبارت «هم چرخ سانتریفیوژ بچرخد و هم اقتصاد» در مقطعی به‌شدت فاجعه­آمیز شد به‌گونه‌ای که آثار منفی آن تاکنون نیز ادامه دارد. هسته­ای شدن یک کشور در درجه نخست، اقتصادی و برای تسهیل در حیات بشر امروز است؛ اما، چون اهداف سیاسی مدنظر بود، به ناروا این دوگانه ساخته شد. به‌عنوان نمونه، اینکه فرانسه بیشتر از ۷۵% از تولید برق خود را از بخش اتمی تأمین می­کند و یا استفاده کشور‌های دیگر از این دانش برای مصارف پزشکی، صنعتی، کشاورزی و... یقیناً اقدامی اقتصادی و برای زندگی آسان­تر مردم است.
۳- این روز‌ها که برجام و بازگشت آمریکا به آن، برای افکار عمومی و رسانه‌ها برجستگی پیدا کرده است، ضرورت دارد که متولیان امر و مسئولان کشور به نحوی رفتار کنند که صنعت هسته­ای کشور دچار لطمه نشود.
نکته پایانی:
هم­ اکنون و آینده بیشتر از حالا، دنیا و بشریت بیش‌ازپیش نیازمند به صنعت هسته­ای خواهد شد. رفتن به سمت دانش و فنّاوری هسته ­ای یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است. به نظر می­رسد نمی­توان جایگاه و آینده درستی از کشور‌ها در نظام بین‌الملل بدون در نظر گرفتن میزان دسترسی و استفاده آن کشور‌ها از انرژی اتمی به تصویر کشید.
عزیز غضنفری
آخرین ویرایش۰۲ اسفند ۱۳۹۹

نظر شما :